STORY EVENT ENGINEERING


STORY EVENT ENGINEERING INVESTEERT IN JBL VTX A12

Inleiding

Story is een grote naam in het entertainment circuit. Vandaag de dag gaat het familiebedrijf door het leven als Story Event Engineering, met Michael en Egbert Story aan het roer van de onderneming. Story Event Engineering is ondertussen uitgegroeid tot een bedrijf met 18 medewerkers die dag in dag uit betrokken zijn bij high end producties op video, licht en geluidsvlak. De referentielijst is indrukwekkend met namen als Emporium, Dreamfields, de Nijmeegse 4 dagen, Matrixx, diverse grote theaterproducties en vaste installatie projecten.

Succes

Op bezoek bij Story krijg je pas echt een indruk van de capaciteit en de historie van het bedrijf. Talloze tours en herinneringen zijn vereeuwigd in foto en postermateriaal aan de wand. Van Lenny Kravitz, tot de GREASE theatertour, tot Matrixx in the Park. Wanneer je vervolgens in gesprek raakt met Michael Story is het een zekerheid dat die successen nog een lang vervolg gaan krijgen. Michael straalt zoveel passie voor het vak uit en is altijd op zoek naar de volgende stap op technisch vlak om dit in te kunnen zetten voor de opdrachtgevers van Story Event Engineering.

Een van die stappen die onlangs gezet werd is de investering in het JBL VTX A12. Story investeert in 32 JBL VTX A12 kasten; een highpower, 3 weg line array dat perfect aansluit bij de richting die Story Event Engineering opgaat; met de focus op een ultieme geluidsbeleving met een maximale geluidsbeheersing.


Historie

De eerste aanraking met JBL kwam door de samenwerking met TOTAL Audio. Ron van Leeuwen ging voor zichzelf beginnen, gezamenlijk met Rob Muhlenbaumer en Herman Boelsma. Story was reeds onderweg in de audio wereld met het merk EV en ontwikkelde zich zo sterk dat er een volgende stap gezet moest worden. Op zoek naar de juiste stap, kwamen ze tijdens de NAMM in 1993 in contact met JBL. “De historie, het team en de technische capaciteit sloten toen der tijd perfect aan bij de ambities van ons bedrijf. Het nieuw geïntroduceerde JBL HLA was de eerste aanschaf JBL. EML was ook ingestapt op HLA en met zo’n partij konden we mooie projecten samen invullen.” Geeft Michael Story aan. Het begin was gemaakt en al sSnel volgden ook investeringen in JBL array systemen voor de theatertours.

Met het HLA werden grote tours gedaan, waaronder de Backstreet Boys en andere internationale tours. “De tour voor N-SYNC, klopte toen bij ons met de vraag voor een groot EV systeem. Die zijn toen bij ons vertrokken en wij hebben die tour ingevuld met HLA, was super. By the way, het HLA draait nog altijd. We zetten dat nog altijd in, naast al het nieuwe spul dat we hebben staan.” Over een goede investering gesproken.

Na het HLA en Array, volgden systemen als het JBL VERTEC 4889 en 4887, in die tijd een interessante investering omdat met een aantal Duitse partners heel erg veel cross rentall kon worden gedaan. “Zo waren we in staat tours zoals die van Lenny Kravitz te ondersteunen”. Naast grote systemen investeerde het bedrijf door de jaren heen in een enorme inventaris aan JBL VRX luidsprekers, in totaal zo’n 280 kasten in diverse formaten. Een ideaal systeem voor de theatermarkt waarin Storysound steeds groter werd, met onder andere opdrachtgevers als Albert Verlinde en Joop van den Ende.

 

Story Event Engineering en Harman Professional

De samenwerking met distributeur Audio XL en Harman Professional is altijd goed geweest maar ontwikkelde zich ook naar betrokkenheid bij de ontwikkeling van nieuwe technieken en producten. Martin van Kouwen en Michael Story zijn sinds de eerste plannen rondom het JBL VTX A12 erg nauw betrokken bij de ontwikkeling van het product. Martin van Kouwen, namens Audio XL, is verantwoordelijk voor de Touring markt in Nederland en het aanspreekpunt voor deze product range en zo logischerwijs de gesprekspartner voor Story Event Engineering.

 Binnen de inventaris van Story Event Engineering vind je meerdere Harman Audio producten: Soundcraft en Studer mixing consoles, AKG microfoons, Crown versterkers en diverse randapparatuur van Lexicon, DBX en BSS.

De erkenning vanuit JBL richting Michael Story en diens bedrijf zorgt ervoor dat vandaag de dag met de nieuwste tools en BETA software gewerkt kan worden om tot nog mooiere resultaten te komen uit de beschikbare systemen. Het nieuwe JBL VTX A12 sloot aan bij de wensen en ontwikkeling van Story Event Engineering. En ook bij de doorontwikkeling van dit product en producten in het verlengde van deze lijn, zijn Michael en zijn team betrokken.

Michael vertelt: “We hadden al grote boxen, nieuwe 15” kasten hadden we niet direct gekocht, die hadden we al en daarmee hebben we erg mooie dingen gedaan. Maar door het package van de A12, een dubbel 12”, daar kun je in onze markt zoveel meer mee. Kijk naar grote binnen bühnes en buiten bühnes; dan is het voor ons de juiste inventaris. De power die we eruit kunnen halen is voor 90% van onze projecten voldoende. JBL is zo’n sterk merk, ze maken componenten die het juiste vermogen kunnen leveren in een kleine box.”

 Klankmatig is het de box waar Michael naar op zoek was. Audio technisch dus een voltreffer, maar dat is niet alleen belangrijk. Het gaat om het geheel, rigging, transport, inzetbaarheid en return on investment. “Wij stonden op het punt om bijvoorbeeld V20’s te kopen, maar met de komst van de A12 kun je zien dat JBL echt geluisterd heeft naar de mannen die er mee rond sjouwen. De ontwikkelingspower van het nieuwe team dat van scratch heeft kunnen starten, is indrukwekkend. Het is heel knap wat dit nieuwe team met dit product, deze lijn, heeft gedaan.”

Met name de efficiency slag tijdens producties is een enorme winst. “Tours kunnen nu gedaan worden door 1 man. Het rigging systeem is zo slim, het scheelt me gewoon een extra man op tour. Reken dat door naar eten en hotelkosten. Dan heb je het tijdens tours over serieuze besparingen. Goed voor ons en voor de klant.”

Michael merkt op dat er door de markt ook anders gekeken wordt naar JBL door de introductie van de A12. Vanaf het moment van introductie valt op dat het draagvlak bij freelancers en andere techneuten erg gegroeid is voor het merk en zeker voor de JBL VTX A12. De marktbenadering is sterker dan ooit en zorgt er voor dat vandaag de dag meer partijen kijken naar een investering in dit systeem. Wanneer de vraag in de markt groeit, is dat een logisch gevolg.

De juiste stap dus voor Story Event Engineering en ook voor andere partijen in de Benelux en daarbuiten. Sinds de introductie van het systeem en het aansluitende Harman Touring Event in Antwerpen wordt het systeem op diverse locaties gedemonstreerd en de reacties zijn veelzeggend. Ook van partijen die wellicht eerder niet veel op hadden met een merk als JBL. Story Event Engineering beleefd er nu al plezier met het eerste afgeronde concert van Alan Parsons Project en de start van de Hans Klok Tour in Duitsland.

 

Details

• JBL VTX A12
Nieuwsbrief

België

+32 (0)13 670 890

sales@audioxl.be

Nederland

+31 (0)30 264 4 090

info@audioxl.nl