TALPA RADIO


Soundcraft VI3000 als hart van Radio Veronica’s live muziek studio!

Ten tijde van de fusie tussen tussen Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio ontstond al snel de behoefte om de faciliteiten voor liveoptredens uit te breiden met een 2elivemuziek studio gehuisvest het Talpa Radio pand waar zich alle bovenstaande radiostations zich tegenwoordig bevinden.

Een vereiste was om de studio kwalitatief en qua gebruiksgemak identiek te maken aan de al bestaande 538 livemuziek studio welke volledig is opgebouwd rondom de Soundcraft VI4 mixer in combinatie met een Soundcraft Realtime Rack Ultimate. 

De 2e muziekstudio is gesitueerd op de 1e verdieping in het pand op de vloer van Radio Veronica met ook hier een ruime livestudio met aangrenzend een audio regieruimte. In samenspraak met Martin van Kouwen van Audio XL is gekozen om de nieuw te realiseren muziekstudio in te richten rondom de Soundcraft VI3000 mixer.

De VI3000 mixer ligt qua geluidskwaliteit, betrouwbaarheid en bedieningsgemak volledig in lijn met de VI4 setup in de bestaande muziekstudio. In de liveruimte staat het VI stagerack met 48 inputs en 16 outputs inclusief RS2498SP Aviom-kaart voor artist monitoring.

Ook is in de nieuwe setup gekozen voor de integratie van een Soundcraft Realtime Rack Ultimate. Dankzij het enorme aanbod aan de qua look en sound zeer vertrouwde Universal Audio plugins, is de Realtime Rack voor onze vaste en ‘gast’ engineers een bijna onmisbare tool geworden om de gewenste sound te realiseren in het zeer diverse aanbod aan artiesten en bands welke voor de verschillende radiostations komen optreden.

Alle equipment is onderling gekoppeld via Madi fiber via een Dotec Switcher. Beide muziekstudio’s zijn op deze manier volledig universeel inzetbaar voor alle radiostations en eenvoudig te routen door middel van onze LAWO Router in combinatie met VSM.

Dankzij deze opzet kunnen we uitermate flexibel inspelen op bijna elke gewenste situatie. Denk hierbij aan het koppelen en tegelijk kunnen inzetten van de livestudio’s voor bijvoorbeeld grote muzikale gezelschappen, delen en uitbreiden van I/O door het tegelijk inzetten van de stageracks, het koppelen van de mixers voor bijvoorbeeld gescheiden broadcastmix en monitor toepassingen en zijn we dus volledig op de toekomst voorbereid.

De 2e live muziek studio gebouwd rondom de Soundcraft VI3000 is sinds kort dagelijks in gebruik voor de ochtendshow Giel op Radio Veronica van.

https://www.soundcraft.com/products/vi3000

 

 

Details

• Vi3000
• Vi4
• Realtime rack
Nieuwsbrief

België

+32 (0)13 670 890

sales@audioxl.be

Nederland

+31 (0)30 264 4 090

info@audioxl.nl