Paviljoen Zoet of Zout


Case Study: Paviljoen Zoet of Zout - Stellendam

"Het moest altijd goed zijn."

Begin dit jaar is in het verlengde van het mooi gelegen restaurant Zoet of Zout, het Zoet of Zout paviljoen geopend. Uitkijkend op het water wordt deze locatie ingezet voor bijeenkomsten, presentaties, feesten van diversen aard en uiteraard kan er, net als in het restaurant, uitstekend worden gegeten en gedronken.

Begin 2016 klopte JLT Audiovisueel, Lenhard van der Giessen, aan bij AUDIO XL om eens te sparren over dit project. Het paviljoen moest toen nog gebouwd worden, maar de nodige voorbereidingen moesten tijdig worden getroffen.

Zoet of Zout verbruikersruimte

Het vroege stadium waarin JLT Audiovisueel werd betrokken bij de ontwikkeling van dit paviljoen, is tekenend voor het vertrouwen dat de eigenaren hadden in Lenhard van der Giessen. AUDIO XL en JLT Audiovisueel konden zo een goed ontwerp aanleveren die zou voldoen aan de hoge eisen die werden gesteld.

Het audiosysteem moest een diversiteit aan toepassingen gemakkelijk aankunnen. Presentaties moesten qua spraakverstaanbaarheid loepzuiver zijn en qua dekking zeer egaal zijn. Aan de andere kant van het dynamische spectrum moest er voldoende geluidsdruk worden gecreëerd bij dance feesten.

Daarnaast moest het gehele systeem eenvoudig kunnen worden bediend door de mensen die dagelijks de gasten verzorgen; een toegankelijke interface en setup was dus een vereiste.

De eigenaren van Zoet of Zout hadden reeds goede ervaringen met diverse Harman Professional producten en waren vooral erg te spreken over de betrouwbaarheid van Crown en de mogelijkheden met BSS Audio. Een van de opdrachten die JLT Audiovisueel mee had gekregen was dat het systeem “altijd goed moest zijn.”

In samenspraak met AUDIO XL werd gekozen voor een setup waarbij de diverse ruimten werden voorzien van JBL’s AE Compact (AC28’s) serie, in combinatie met JBL ASB6125 subwoofers. Aangestuurd door Crown’s DCi multi channel versterkers, aangesloten op een BSS Audio BLU 100 netwerk.

De bediening loopt zeer eenvoudig middels de muurpanelen van BSS Audio.
De EC4BV panelen zijn zo geprogrammeerd dat het personeel er eenvoudig mee kan werken. Tot slot maken de AKG WMS 470 draadloze microfoons het totaal af tot een complete Harman oplossing.

De resultaten zijn verbluffend te noemen. Gedurende het afregelen bleef het systeem meer dan overeind en vond Lenhard van der Giessen het bij 116dBA centraal op de dansvloer wel even genoeg.

Ook een half jaar na opening zijn de eigenaren meer dan tevreden. Het systeem is zoals verwacht betrouwbaar, eenvoudig te bedienen en imponerend qua klank, spreiding en geluidsdruk.

Dit alles bij elkaar resulteert in het gegeven dat ook het gedeelte buiten op korte termijn zal worden voorzien van audio producten van Harman.

De tekeningen zijn reeds gemaakt en de oplossing zal weldra geïnstalleerd gaan worden zodat ook buiten, vlak aan het water, genoten kan worden van een goed stuk muziek.

Zoet of Zout dansvloer

 

Details

• JBL AE Compact
• JBL ASB 6125
• BSS BLU100
• BSS EC4BV
• AKG WMS 470
Nieuwsbrief

België

+32 (0)13 670 890

sales@audioxl.be

Nederland

+31 (0)30 264 4 090

info@audioxl.nl