PIGEON ON PIANO


EEN DUIVENTIL ALS EENPERSOONSCONCERTZAAL

Een straf idee en een droomproject van #pigeononpiano die we met plezier steunen!

Een straf idee en droomproject van Katrien Verfaillie van Pigeon on Piano die via crowdfunding een realiteit werd.

De duiventil is een sterke animatie-act én terzelfdertijd een intiem luistermoment. Van buitenaf ziet de duiventil er uit als een charmante, feeëriek beschilderde mini-concertzaal. Wie binnen kijkt wordt meegezogen in een fabelachtig schouwburginterieur, uitgebouwd als een poppenhuis waar vanalles te zien en te ontdekken valt.

Binnenin is er enkel plaats voor pianiste Katrien. Zij speelt er - vermomd als een levensgrote pianopop - haar eigen composities. Het publiek beleeft haar concert mee door in de duiventil binnen te gluren langs ‘kijkgaten’, en door te luisteren naar de pianomuziek via AKG K182 koptelefoons die naast de kijkgaten aan de buitenwand zijn opgehangen. Op hetzelfde moment kunnen 10 toeschouwers kijken en luisteren.

De Duiventil stond deze zomer op talloze festivals waaronder Bal-à-deuze Poperinge, Kunstenfestival Watou, Festival Dranouter, Spiegelbeeld Beveren-Waas, Nocturne Merksem, Uitwijken Brugge, Pianodag Hasselt,... en is nog te bewonderen op een aantal locaties dit najaar.

 

 

Over Pigeon on Piano

Pigeon on Piano is het muzikale project van de Gentse pianiste Katrien Verfaillie.

Katrien: “Acht jaar geleden, in 2009, heb ik de piano herontdekt. Het overlijden van mijn papa heeft me toen geïnspireerd om opnieuw te spelen. Dat smaakte zo zoet dat ik zonder het goed te beseffen mijn eigen stukken aan het uitvinden was. Op de piano. Om mijn vader te eren doopte ik mijn project Pigeon on Piano, omdat hij me altijd ‘duvetje’ noemde.

Met die duif op mijn schouder, heb ik een boeiend parcours afgelegd. Ik heb veel geleerd en heb geprobeerd steeds beter te worden. In 2012 ben ik mondjesmaat beginnen optreden, en met de steun van Raf (van Kommil Foo) ben ik verder gegaan, stapje voor stapje.”

Katrien maakte in 2014 een eerste cd met elf eigen composities. Ze werd begeleid op viool door Emile Verstraeten en Jo Francken produceerde het album. Het opende deuren naar meer podia: van huiskamers tot culturele centra, van clubs tot schouwburgen, van showrooms tot bedrijfsruimtes.

Katrien: “Heerlijk om te doen natuurlijk. Ik speelde tot vandaag zo’n 75 concerten en ik voel dat elk concert me gelukkiger maakt.”

Katrien werkt aan een tweede cd die in oktober 2017 zal verschijnen en die op 5 oktober in de AB Club in Brussel wordt voorgesteld.

 

AKG K182 Studio Headphone

 

Details

• AKG K182
Nieuwsbrief

België

+32 (0)13 670 890

sales@audioxl.be

Nederland

+31 (0)30 264 4 090

info@audioxl.nl