Kulturhus TrefkoelePlus


Kulturhus TrefkoelePlus te Dalfsen kiest voor JBL CBT70J/JE en BSS Soundweb

Ontmoeting in multifunctioneel Kulturhus TrefkoelePlus in Dalfsen - Hecla Professional

Al tientallen jaren ontmoeten hele generaties Dalfsenaren elkaar op een centrale plek in Dalfsen. Juist, in ontmoetings-centrum de Trefkoele. Een multifunctioneel ontmoetingscentrum dat met de recente verbouwing aangepast is aan de eisen van de moderne tijd. Waarin ontmoeten centraal blijft staan, nu én in de toekomst, gerealiseerd in Kulturhus TrefkoelePlus, met een breed aanbod aan voorzieningen.

Een upgrade naar de toekomst vraagt ook om aanpassingen en vernieuwing van veel beeld- en geluidoplossingen. Diverse ruimtes in het nieuwe Kulturhus zijn daarom door Hecla Professional ingericht met nieuwe AV oplossingen.

De TrefkoelePlus beschikt over twee sport zalen. Hier is een voorgrond audio systeem geïnstalleerd. Dit is een systeem dat geschikt is voor allerlei toepassingen en heeft voldoende mogelijkheden voor de vaak drukbezochte evenementen. Ook is het tribune gebied, met een afmeting van 46 x 4 meter, van een hoogwaardig audio systeem voorzien, zodat er optimaal meegeleefd kan worden met de diverse activiteiten in de zaal zoals bijvoorbeeld de handbaltoernooien. Een optimale weergave van muziek en spraakversterking is zowel in de zaal als op de tribune belangrijk.

Uniek is het feit dat in een sporthal het geluid van een theater is gerealiseerd met de gekozen AV oplossingen. Akoestisch best een uitdaging, rekening houdend met de relatie tussen het volume en de zaal, de hoeveelheid absorptie en de nagalmtijd. Als primaire luidsprekersysteem voor de theaterfunctie is gekozen voor een combinatie van producten uit de JBL Professional CBT serie. Deze Constant Beamwidth Technology is specifiek ontwikkeld om in akoestisch lastige ruimtes  het geluid op het publiek te richten en de oppervlakten daarbuiten te mijden. De JBL CBT70J aangevuld met JBL CBT70JE extensiemodule vormen samen een 1,4 meter lange line array en bieden niet alleen de juiste controle over het geluid, maar tevens de muzikaliteit die nodig is om voor het diverse aanbod aan voorstellingen t

ot een optimale luisterervaring voor de bezoekers te komen.

De achterliggende processing voor de bediening van het geluidsysteem, klankmatige aanpassingen en beveiliging van de componenten wordt ingevuld met BSS Soundweb. Een productlijn die in Nederland in menig theater is terug te vinden en alom gerenommeerd is om haar klankkwaliteit. De instellingen in het centrale audiosysteem kunnen hierop met één druk op de knop worden aangepast zodat de totale beleving in deze ruimte zo compleet mogelijk is.

Op de eerste verdieping bevindt zich de Panoramazaal, wederom een multifunctionele ruimte en deelbaar in twee afzonderlijk te gebruiken ruimtes. De audioinstallatie kan zowel in de gehele ruimte als in de twee delen gebruikt worden. Om presentaties en microfoongebruik mogelijk te maken hebben we gekozen om in het plafond JBL luidsprekers met een hoge output en een full-range weergave in te bouwen.

Goed werkende AV oplossingen voor Kulturhus TrefkoelePlus als een hoogwaardig ontmoetingscentrum zijn hiermee voor langere tijd gegarandeerd.

 JBL CBT brochure

 kulturhus Trefkoeleplus Dalfsen uitgerust met JBL CBT Series en BSS Soundweb London

 

Details

• JBL CBT70J
• JBL CBT70JE
• BSS Soundweb
Nieuwsbrief

België

+32 (0)13 670 890

sales@audioxl.be

Nederland

+31 (0)30 264 4 090

info@audioxl.nl