MM Audio + Akoestiek


Update Soundweb processing Schouwburg Venray door MM Audio + Akoestiek

In Schouwburg Venray is tijdens de zomerstop door MM Audio + Akoestiek de BSS Soundweb processing, bestaande uit een 9088iis, 9008iis en een 9010 Yellyfish, geüpdate naar de Soundweb London serie.

Daarvoor zijn er een BLU 160, een BLU 120 en een BLU 10 geïnstalleerd, uitgevoerd met 8 analoge en 4 paar digitale inputs en 16 outputs. Bij de geluidsplaatsen in de zaal is er een extra patchpaneel voor de 4 paar AES digitale inputs gemaakt, zodat bezoekende gezelschappen nu ook digitaal het zaalsysteem kunnen aansturen. Dit ook op 96kHz, de samplefrequentie waarop de nieuwe processoren draaien.

Na overzetten van alle parameters bleek opnieuw inregelen wel noodzaak, de BLU serie klonk toch heel anders dan de oude processors. Na een dagje “tunen” was het resultaat een stuk beter klinkend zaalsysteem, wat mede aan de hogere samplefrequentie, maar ook aan de filteralgoritmen te danken zal zijn.

 Met zijn “control ports” schakelt de BLU 160 processor ook weer externe versterkers in- en uit. D.m.v. een interface worden zowel de voedingsspanning als de inputs van versterkers van het elektroakoestische SIAP systeem omgeschakeld, waardoor een deel van deze versterkers en speakers van SIAP een tweede functie krijgen: PA in-fills voor de achterste rijen boven het balkon. Dit zonder een patchkabel om te moeten steken of het elektroakoestische systeem aan te moeten schakelen.

Draadloos bedienen van de oude Soundweb units gaf wel eens problemen, de seriële draadloze converters bleken niet erg stabiel. Dat is nu met de netwerkconnectie verleden tijd: veel meer dan patchen naar een WiFi router is er niet nodig.


 

Details

• BLU 160
• BLU 120
• BLU 10
Nieuwsbrief

België

+32 (0)13 670 890

sales@audioxl.be

Nederland

+31 (0)30 264 4 090

info@audioxl.nl