AKG C3000B in MusicMaker


C3000B besproken door J.Verburgh in Musicmaker 08/2013

Bassist Chris Mulder van Daily Bread heeft een eigenzinnige setup, die zich het best laat uitversterken met twee grootmembraan-microfoons. Bij gebruik tijdens festivals en in clubs in het prettig al zo'n kwetsbare microfoon toch een beetje tegen een stootje kan en niet al te kostbare is. En bovenal goed moet klinken. Ik kwam uit op een C3000B.

"Nu hebben veel zalen en festivals geen grootmembraan microfoons voorhanden, en ik voelde er niet zoveel voor om peperdure studiomicrofoons naar optredens mee te nemen. De oplossing vond ik twee AKG C3000B's. Ik had er al een in mijn bezit, dus ik wist dat het een goed klinkende microfoon is voor opnames en zang."

"Bij de show van Daily Bread op het Vestrock Festival in Hulst heb ik de twee C3000B's - met shockmounts - iets uit het midden geplaatst van beide speakers vab Chris' Jazz Chorus. De afstand tot het speakerdoek is circa tien centimeter en de microfoons zijn ongeveer vijftien graden voorover gekanteld. Laag-af en 10 dB-pad zijn ingeschakeld. Na afloop van de show zijn Chris en ik erg tevreden over de klank van deze microfoons in combinatie met zijn Jazz Chorus. Conclusie: De AKG C3000B is op het eerste gezicht niet de hipste of populairste die er is, maar het is zeker een zeer goed klinkende microfoon, waarvoor je je niet diep in de schulden hoeft te steken."

 bron: MusicMaker • Nummer 06 - 2013 - zomereditie juli/augustus 2013

Proven performance for more than 15 years
the standard for live applications and studio recording

Ultralow-noise electronics and switchable attenuation pad
enable high dynamic range and allow SPL up to 150dB

Switchable low-cut filter
eliminates proximity effect

Classic sound made affordable
gold-sputtered one-inch capsule tuned in the tradition of AKG´s sonic expertise

Heavy-duty die-cast metal housing
provides maximum protection on stage and in the studio

 

 

Details

Nieuwsbrief

België

+32 (0)13 670 890

sales@audioxl.be

Nederland

+31 (0)30 264 4 090

info@audioxl.nl