MyMix - Pete Tong


Enorm myMix systeem voor de Heritage Orchestra Ibiza Classic Tour.

myMix speelde een belangrijke rol bij de recente uitvoering van de Ibiza Classics met het indrukwekkende 65 man grote Heritage Orchestra (UK) onder leiding van Jules Buckley.

Met uitvoeringen in onder meer het Londense O2 Arena en medewerking van grote Britse namen is het een serieuze en prestigieuze opdracht voor het Britse Synthax Audio die de expertise inriep van een Nederlands team van sound-engineers (Fred den Dulk, Ron Peeters en Tom Gelissen).

Het zijn deze Nederlandse mannen die het myMix personal monitoring system hebben voorgesteld te gebruiken tijdens dit soort grote klussen; “Er zijn geen andere systemen die zó veel kanalen tegelijk aan kunnen als myMix” aldus Fred den Dulk van Next Level Audio.

Ron Peeters (FOH Heritage Orchestra) legt uit dat ze al eerder zochten naar een hard-wired monitor systeem die genoeg kanalen aan kon en minimaal elke muzi-
kant een direct out kon geven van hun eigen microfoon of een mix van meer-
dere microfoons op één instrument. Met myMix vonden ze precies wat ze zocht-
en. Het was geen enkel probleem de 54 mic inputs/direct out te verwerken evenals de 30 kanalen met sub-mixen.

De orkestleden kregen alle sub-mixen in hun persoonlijk myMix One aangeboden, samen met hun eigen instrumenten en leader- sectie op aparte kanalen.
Alle myMix One’s zijn in een netwerk van Cisco switches op het podium met elkaar verbonden en krijgen hun informatie via de myMix IEX-16L expanders verbonden met de monitor mixer.

Het opbouwen van de drie concerten (Birmingham, Londen en Manchester) gebeurden onder grote tijdsdruk. “Het was daarom werkelijk een zegen dat we het myMix systeem telkens in minder dan een uur klaar hadden. Het is zo eenvoudig en het wérkt gewoon. Elk orkestlid begreep in 5 minutes hoe de myMix One werkte, zonder vragen achteraf. De myMix laat zich heel intuïtief bedienen”, aldus een enthousiaste Fred den Dulk.

Ron Peeters vult Fred nog aan met te zeggen dat hij myMix een van de beste personal monitoring systemen vindt die hij ooit heeft gehoord. De ervaringen met myMix tijdens de Ibiza Classics geven ons bijzonder veel vertrouwen in de capaciteit van het systeem. myMix is daarom ook in de toekomst hét systeem voor de grote orkesten die wij mixen.

About myMix:
myMix is a network (Fast Ethernet 100Mbps) based audio mixing and recording system designed for easy operation, fulfilling even the highest audio demands . Each myMix mixer has network inputs and outputs and can operate either self-contained or integrated with any analogue or digital mixing console for systems as large as 500 audio channels. With optional SDHC cards each myMix can record up to 16 audio channels as 24-bit wav files, which can be used in any DAW or played back and remixed within myMix.

Wilt u meer weten van de producten van myMix, of wenst u een demonstratie van onze productspecialist?
Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak sales@audioxl.nl of bel naar een van onze kantoren:

  BE/LUX office
  | +32 13 670890 
  NL office     | +31 30 2644090

Bezoek onze website www.audioxl.be en die van myMix www.mymixaudio.com

Nieuwsbrief

België

+32 (0)13 670 890

sales@audioxl.be

Nederland

+31 (0)30 264 4 090

info@audioxl.nl